Het wijzigen van huurtoeslag

Als je eenmaal huurtoeslag hebt gekregen en reeds ontvangen, dan kan het voorkomen dat je wat wilt wijzigen aan je toeslag. Het wijzigen van je toeslag is te vergelijken met het aanvragen of het stopzetten ervan. Het is namelijk vrij simpel. Het is wel belangrijk dat je doorgeeft als de hoogte van je inkomen is veranderd. Of je inkomen nu gestegen is of gedaald. Geef het altijd door. De Belastingdienst bepaald uiteindelijk of je nog toeslag zult krijgen en de hoogte ervan. Het wijzigen van je huurtoeslag is iets anders als het stopzetten ervan. Het stopzetten van je huurtoeslag doe je wanneer je niet meer in een huurwoning verblijft of wanneer je voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat.

 

Zelf wijzigen!

Het wijzigen van je huurtoeslag kun je helemaal zelf. Je kunt hiervoor inloggen in je persoonlijke gedeelte op de website van de Belastingdienst genaamd “Mijn toeslagen”. Inloggen doe je met je DigiD-inloggegevens. Je kunt ook een formulier aanvragen door de Belastingtelefoon te bellen. Je krijgt dan een formulier toegezonden die je in dient te vullen en terug dient te sturen naar de Belastingdienst. Dit duurt wel wat langer, maar is even effectief als het wijzigen via internet.

 

Huurtoeslag en wijziging inkomsten

Wanneer je inkomen stijgt dan is het verstandig dit door te geven aan de Belastingdienst als je huurtoeslag ontvangt. Het is natuurlijk op korte termijn wel handig, die extra centen. Toch wordt er aan het eind gecontroleerd of je teveel toeslag hebt ontvangen en dan dien je het bedrag dat je teveel hebt gekregen gewoon terug te betalen. Voorkom onnodige financiële tegenslagen en hou de Belastingdienst te vriend. Op die manier heb je minder financiële zorgen. Ook wanneer je inkomen daalt is het verstandig de wijzigingen door te voeren. Het kan zijn dat je namelijk daarmee recht hebt op meer huurtoeslag. Dat kan er dus weer voor zorgen dat je wat extra financieel voordeel kunt halen uit de toeslag omdat je minder bent gaan verdienen. Zo kun je in elk geval de huur blijven betalen en kom je niet in onnodige financiële problemen.

 

Wijzigen via formulier

Het wijzigen van je huurtoeslag kan met een standaard papieren formulier die je via de Belastingtelefoon aan kunt vragen. Je kunt de wijzigingen ook doorvoeren via je persoonlijke webpagina op de website van de Belastingdienst. Genoeg manieren dus om enige wijzigingen door te voeren. Heb je hulp nodig of weet je niet zeker of je iets moet wijzigen? Je kunt altijd bellen met de Belastingtelefoon voor meer informatie.